• User login
  • Contact Praktijk Maud De Winter

Kind words van Barbara Willemsen en Jean-Paul Westhof

Wij hebben Maud eind 2010 als verloskundige leren kennen en vinden haar een enthousiast, betrokken en kundig persoon.

Zij heeft ons niet alleen als verloskundige begeleid, maar ook voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding konden wij bij haar terecht.
Deze vorm van begeleiding heeft ervoor gezorgd dat wij onze eerste zwangerschap als koppel samen hebben beleefd van a tot z.

Wij kijken mede door haar goede zorgen met een heel goed gevoel en warmte terug op onze eerste zwangerschap.
Maud, nogmaals bedankt voor alles.

Kind words van Jasmijn Hendriksen

Erg blij ben ik dat wij samen wat sessies bij Maud hebben gevolgd. Ze stelt je snel op je gemak, is rustig en vriendelijk. Ze daagt je soms ook uit. Het is mooi dat de vader ook een rol krijgt en je ook af en toe samen oefeningen doet. Verder is het vooral bewust worden van het dragen en voorbereiding op de bevalling en pijn. We willen bij de tweede nog een keer gaan!

Kind words van Tim en Edith van Dijke

Het viel ons meteen op dat de man een hele actieve rol heeft bij de haptonomie, waardoor het echt iets is dat je samen kan ervaren. Maud begeleidde ons op een rustige en vriendelijke manier waarbij er ook ruimte is voor de nodige humor op momenten dat de aangeboden oefeningen toch wat ongemakkelijk voelden. We vonden het erg mooi om al voor de bevalling op deze manier contact te maken met ons kindje.

Kind words van bewuste ouders uit Kloetinge

Maud hebben wij leren kennen als professionele en toegewijde verloskundige met een passie voor haar vak. Op enige moment verzorgde zij de haptonomische zwangerschapsbegeleiding bij ons (stel dertigers met een eerste kindje op komst). Een eerste zwangerschap is een bijzondere periode. Het heeft invloed op het lijf van de vrouw en de relatie.

Ons ongeboren kindje begon zich in je buik te ontwikkelen en is zich gaan hechten aan beide ouders waarbij Maud ons bewust heeft gemaakt van dit proces. Door haar tijd en aandacht voor de beleving in de zwangerschap (ook ten aanzien van de vader) waren beide ouders vanuit praktisch en informatief oogpunt gedegen voorbereid op de bevalling.

Vragen die werden gesteld en gezamenlijk werden beantwoord waren bijvoorbeeld: Hoe werken weeën en hoe kun je samen pijn en weeën opvangen? Wat zijn fijne houdingen voor moeder en het kindje tijdens de zwangerschap en bevalling? Hoe kan de partner daarbij ondersteunen?
Zo had ook de partner het idee toch (hoe minimaal dan ook in vergelijking met de enorme prestatie van de moeder) het idee van nut te zijn. Maud heeft ons ook bij de bevalling zelf bijgestaan hetgeen als positief is ervaren.

Kind words van Mathilde jongejan-Meulenberg

Maud heeft mij begeleid tijdens mijn eerste zwangerschap. Hoewel ik super blij en dankbaar was dat we ons eerste kindje verwachtte had ik niet echt veel vertrouwen in mijn lichaam. Een hele zwangerschap voldragen zag ik vanwege mijn lichamelijke beperkingen niet echt als mogelijkheid van mijn lichaam. Natuurlijk bevallen al helemaal niet! Toch heb ik beide (zelfs 2x) wel voor elkaar gekregen. Dit is voor mij een heel bijzonder proces geweest waar Maud mij ontzettend fijn bij geholpen heeft. Ze gaf mij de mogelijkheid te vertrouwen op mijn lichaam en in mijn lichamelijke mogelijkheden als kersverse moeder.

Gun jezelf ook meer dan een standaard bevalcursus